BINGO!!

Hååå... trött nu. Har jagat valp över hela Ekåsavägen ikväll känns det som. :) Doris har haft tokspelet hemma hos Familjen Olofsson/Karlsson i kväll. Hon drack visst vatten ur julgransfoten som var matad med sockerbitar :) Trodde aldrig att vi skulle få stopp på huggtänderna! Men tillslut, Pang bom så somnade hon. SKÖNT!! Hon är världens underbaraste sötaste lilla vovve, MEN ibland blir det bara för mycket valp :) Haha. Nu sover hon så sött här i soffan, liggandes på två st kuddar. Pinsessan på ärten 2. :) <3 Kärlek.

Blev lite bingospel med ikväll. Ingen vinst så klart men de va spännande. Hade nära bingo på både bil och new yorkresa och nåt mer minns inte. Hade vart NICE! :) Men men.

Nu blir det sängen snart. Städa som tokar i morgon innan fyrverkerier i stan och sen lite fest på hemmaplan!

Gott nytt år till er!!



Rubrik torka...

God förmiddag. Skönt att vara uppe lite skapligt för en gång skull, är nog första gången på hela julledigheten! Fast det var inte så härligt när klockan ringde vid sju i morse och man stack ut armen för att stänga av alarmet och kände att BURRRRR... KALLT!! Det var 16 grader och pannan hade gått tom på pellets. Inge gutt alls att kliva upp då. Det blev jacka och sockor på.
Anledningen till att det blev upp tidigt va att vi hade fått tid att vaccinera hundarna. Doris skulle ha sin andra valp vaccinering + kenelhosta och tessy fick för kennelhosta. Tessy va super duktig och försökte inte ens bita veterinären :) Doris var gnälligare, henne fick en annan veterinr hålla i när hon slingrade sig. Hon e ju så liten..
Sen bar det av till Oskarshamns murning och kakel där vi spenderade nio hundra kronor på fyrverkerier. 100 kr från varje person :) Hade en tanke om att man egentligen skulle tagit alla pengarna och skänka dom nånstans i stället för att spränga dom i luften. men men.. de e ju bara nyår en gång om året. Ett annat år kanske.
Nu blir det snart att åka och handla lite käk och bubbel tills i morgon och senare i kväll vankas det Tacos med vännerna i Kolberga! Ska bli mumsigt!

Twilight

Har precis tittat på första Twilight-filmen. Mycket fin film. Fina bilder och härlig känsla. Dock kändes ju filmen lite mer som en recention av boken, men så är det ju oftast. Boken innehåller ju sååå mycket mer. Även om filmen visar dom största händelserna från boken. Men det är ju alltid kul att få ansikten på vampyrer och varulvar man bara läst om och skapat sig ett eget ansikte på. och omgivningarna. Ibland tänker man att "Näheddu, så där ser det inte alls ut" Eller "Ahh... de e så hon ser ut. hmm.." Jag har ju precis läst alla fyra böckerna så jag vet ju i och för sig hur allt slutar men jag vill ändå se andra filmen NU ! !
Tills jag får möjlighet att se den får jag hålla tillgodo med första True blood-boken. Började på den igår och den e super bra! :)





Tass så mycket!

Fick den här mycket kuliga presenten i julklapp av min bror. Det är ett kit där man ska göra ett avtryck av sitt husdjurs tass i lera. Sedan rama in ett foto bredvid och dekorera lite snyggt, sen har man ett minne för livet! Jätteskoj tycker jag och min tavla av Doris blev så här fin! Och självklart ska Tessy oxå få en egen! Kiten finns att skicka efter på www.hitmet.se








Go djyl.

Ja jag vet att jag e lite gnällig och tråkig när jag säger att de e jobbigt med jul och julafton och stress med klappar som ska köpas, köer överallt och vart fan tog julefriden vägen? Men... när allt kommer omkring är det faktiskt ganska så förbaskat trevligt med julafton! :) God jul på er mina vänner och hoppas att ni alla har haft en lika härlig julafton som jag! :)
Kanske i morgon att jag visar resultatet av en jättekulig julklapp jag fick ikväll :)

Puss på er.

Baka fint!

Det här förklädet har jag sett i varenda matlagningsprogram i tv hela vintern! Jag tycker att de e så snyggt. Jag äger inget förkläde och drar mig för att hänga på mej ett runt halsen och valsa runt i i köket som en liten husmor :) haha, men det här skulle jag gladeligen knyta på mej och lulla runt i och baka bullar hela dagarna! Det här hittade jag på casualliving.se och de finns i flera snygga färger! Jag vill ha ett av varje! :) haha.


Lilljul!

Ikväll blev det lite lilljul i Baggetorp för Moa eftersom hon inte kommer att fira med oss på julafton. De bjöds på gröt och skinkmacka och så kom det så klart en tomte. Mycket länge sen det kom en tomte på besök till baggetorp. Men de var mycket roligt. Och Moa va inte rädd alls, inte förren pappan satte henne i tomtens knä :) De va populärt i 10 sek, så jag hann med att få ett ganska så bra kort i alla fall :)
Eller ganska och ganska, jag hann få ett kort :) Moa såg med ut som en liten tomte i sin söta velour-dress som farmor sytt!




Smyckesparty!

Har haft smyckesparty ikväll! Massa snygga saker hade hon med sig! Jag köpte ett jättegulligt armband. som ser ut så här. Kanske kommer tomten med något fint som passar till?? Hihi :)


Tomteverkstad!

Ikväll har det varit tomteverkstad i Fårbo :)
Malin och jag gjorde Rocky road, brända mandlar och skumtomtefudge. :) Har aldrig gjort brända mandlar innan, men de va hur lätt som helst! Receptet är Leila lindholms och jag  hittade det på recept.nu och dit kommer du om du klickar här!
Skumtomtefudge va oxå nåt jag aldrig testat förut, gott men mycket mycket sött. Man kan äta en typ :) Även det receptet finns på recept.nu


Sjukt lätt att göra brända mandlar, ska aldrig mera köpa dom svindyra små strutarna när jag e på julmarkand!!
Sötmandel och florsocker är allt som behövs! MUMSIGT!! Kommer jag göra fler gånger.






Skumtomtefudge på gång!





Klara bitar! Färdiga att smaska i sig!




VILL HA!

Jag fortsätter med mina "stålpinnar" :) Jag är såå himlans sugen på att möbbla om, har jag sagt det? Vill byta plast på "matplats och tvplats" Och där vårat tv-system står nu VILL jag ha det här stringhylle-systemet från string.se
Såå jävla snyggt! MEN så dyr att vi antagligen skulle få äta nudlar och dricka vatten i ett år efteråt... och de är de nog inte värt ändå. Men man kan ju drömma. Skulle de vara nån som ser nåt liknande begagnat system så säg till! Har letat på blocket utan vidare framgång efter begagnade original med typ sideboardliknande del nertill och stringhylle-del upptill. Ska finnas...eller är jag ute och cyklar nu?




Och så en bild på min lilla sötnos som faktiskt har haft sin första helt kiss och bajsfria dag på inomhusfronten :) *stolt*


Lamptankar

Hmm.. jag har ganska länge varit sugen på en ny taklampa över det stora matbordet. Kollat runt lite. Men varför varför varför är det såå J***a dyrt med lampor?? De är helt sinnessjukt egentligen, så mycket pengar för så lite material..
I alla fall, det här är några av mina favoriter (utan att titta på prislappen)

jag vet inte vad de e med dessa metalltråds lampor med dom e ju sjukt snygga av nån konstig anledning. Den här heter Three och kommer från Zero interiör. Finns med en ganska stor prislapp på designonline.se




En Annan metallis av varumärker Lampgustaf med en något mindre prislapp från inneonline.se finns även i vit, vilket jag föredrar men bilden var lite dålig. vitt mot vitt..



Den snyggaste och faktiskt billigaste är ändå den här från carlssoninterior.se! Hämnar långt upp på vill ha listan. :)




Och jag vet att det här är ingen taklampa och faktiskt en barnlampa, men jag tycker den e underbar och har vart helt såld på den sen jag såg den :) Skulle inte säga nej till en liten kanin i sovrumsfönstret :)



Julbord!

Ikväll blev de lite julmat med vänner! Fösta julmaten för den här julen! Och nu e jag propp.. Jenny hade bakat jättemumsiga rocky road till efterrätt! Såå gott. Ni som missat rocky road (hur ni nu har kunnat göra det) -bästa julgodiset nånsin. Så finns receptet här! Sött och salt, hårt och mjukt. Allt på en gång, mumsigt!!
Och så här ser dom ut!





Vårat "julbord" :)


Mera svininfluensa!

Visste du att du kan beställa hem lite svin influensa och få den hem i brevlådan? Fast de är inte vilken Svininfluensa som helst. Den här är rosa, mjuk och kramvänlig. :) Svininfluensa är inte den enda sjukdommen du kan beställa. Här finns även halsont, vattkoppor och klamydia. Bara att välja och vraka.
Gosedjuren heter "microbebes" och är en microorganism uppförstorad en miljon gånger och avbildad till ett mjukisdjur. Kul grej. Kanske att ge bort till en kompis som ligger hemma och snorar eller som en kul grej till hypokondrikern :) Och de bästa av allt, Den smittar inte!! Klicka på bilden så kommer du till favoritsakers hemsida. Dom har massa roliga saker! och onödiga saker! :)
Själv skulle jag kunna tänka mej en liten svins att krama på. :)

Den flygande hunden..

Fredagsputt med grannar till Idol ikväll. Doris sov gott i varje famn. :) <3 Hon e så go :) Undra om det inte är lite fladdermus i henne oxå....Hon kanske skulle hetat "Dumbo, en flygande hunden"??




Doris <3

De verkar vara en riktig liten sovare jag var och hämtade i skåne i går :) Hela vägen hem sov hon. Stundtals i sin hundbur och stundtals i mitt knä. Som för övrigt verkar vara en populär plats att sov på. Då hon ligger där just nu. Intryckt mellan mej och datorn och snarkar. :) Hon har även sovit hela natten igenom utan gnäll eller kiss på golvet *stolt*
Tessy däremot är inge vidare glad över det nya lilla "bekymmer" som hon kallar det. Ligger mest på soffan och blänger och morrar så fort Doris kommer i närheten, vilket Doris i sin tur tycker är kul och stutsar och skäller på Tessy och vill leka.. :)
Förhoppningsvis vänjer dom sig snart vid varandra. :)

Säg hej till Doris!!


I morgon.

I morgon, titta in i morgon ni.... Lovar.. :)

RSS 2.0
Blogg listad på Bloggtoppen.se